<img src="https://queue.simpleanalyticscdn.com/noscript.gif" alt="" referrerpolicy="no-referrer-when-downgrade">
Skip to content

Här får du träffa vår servicetekniker Joel

Joel berättar om ett jobb han gjorde ute hos en kund häromdagen


Joel servar trucken vid första besöket-1

När jag var ute på ett servicejobb ringde telefonen och jag svarar:
- Mitsubishi Forklift Trucks, hej det är Joel
- Hej, tjena, det är Daniel på Husfabriken.
- Hej Daniel! Hur är läget?
- Jo det är fint, men en av våra låglyftare på utlastningen har stannat och jag undrar om du kan komma och kolla på den - gärna så snart som möjligt?
- Javisst, jag rullar så fort jag kan. Jag ska bara göra klart här, så vi ses om en stund.
- Gott, då ses vi! Hej så länge!
- Det gör vi! Hej!

Jag gör klart pågående jobb, packar in verktyg och annat i servicebussen och kör sedan mot Husfabriken. Dom har ett avtal med oss och med mig som personlig tekniker, så jag känner mycket väl till deras truckar och vilka reservdelar som kan behövas.

När jag kommer fram checkar jag in och parkerar vid trucken.

Jag tycker att kommunikationen med truckföraren är väldigt viktig och framför allt också väldigt trevlig, så jag pratar med Daniel om händelseförloppet när trucken stannade – och så blir det ju lite snack om diverse annat också.😀

Sen är det dags att prova trucken – jag trycker in startkoden direkt vid uppstart och får upp ett felmeddelande som tyder på att det är något problem med styrningen. (vid uppstart kontrollerar datorn i trucken säkerhetssystem och givare med mera.)

Troligen är givaren till servostyrningen defekt, så jag felsöker den och konstaterar att givaren är problemet. Jag hämtar en ny givare i servicebussen och efter en stunds skruvande så är den på plats och trucken fungerar som den ska igen.

Jag informerar Daniel som tackar för snabb och smidig service. Sen packar jag in verktygen i servicebussen igen, checkar ut och rullar vidare till nästa kund.

Då var allt klart!
Glada hälsningar från Joel!

Trucken klar att köra igen hälsar Joel-1

Joel fick igång kundens truck vid första besöket – vilket är betydelsefullt för dig som kund – då det är kostsamt när en truck blir stillastående. Vi är mycket stolta över att ha en First Visit Fix Rate på 97%.

Läs mer om "First Visit Fix Rate" vad det är och vad innebär för dig –
klicka på länken. https://www.mitsubishi-forklift.se/tjanster/service

Mitsubishi Forklift Trucks_First_Visit_Fix_Rate_97_small