<img src="https://queue.simpleanalyticscdn.com/noscript.gif" alt="" referrerpolicy="no-referrer-when-downgrade">
Skip to content

Pressmeddelande

EDiA XL vinner internationellt designpris: Red Dot Award

Det femte Red Dot-priset för Mitsubishi Forklift Trucks och den tredje utmärkelsen för EDiA-serien.

Mölnlycke, Sverige, 30 Maj 2023

EDiA XL vinner internationellt designpris: Red Dot Award

Det femte Red Dot-priset för Mitsubishi Forklift Trucks och den tredje utmärkelsen för EDiA-serien.

Den elektriska motviktstrucken EDiA XL från Mitsubishi Forklift Trucks har fått ytterligare en utmärkelse med bara några månaders mellanrum. EDiA har nu utsetts till 2023’s vinnare av Red Dot’s designpris.

Den här senaste utmärkelsen avser hela EDiA-serien: 1.4–2,0-tons EDiA EM, 
2,5–3,5-tons EDiA EX och 4,0–5,5-tons EDiA XL. Red Dot Award har funnits i över 60 år och har blivit en internationellt erkänd symbol som står för framstående design inom estetik, funktionalitet eller innovation.

EDiA XL är nästa generations elektriska motviktstruck med bättre prestanda och produktivitet än motviktstruckar med förbränningsmotor. Tack vare banbrytande utveckling som AutoBoost och Adaptive Lift Control kombinerar EDiA XL de effektiva gröna fördelarna med eldrift. Red Dot-juryn var mycket imponerad av EDiA XL:s rena och moderna design samt dess framstående ergonomi, som ger en mycket användarvänlig truck för föraren. 

Faktum är att ergonomi har varit en genomgående väsentlig egenskap och gemensamt för alla EDiA:s utmärkelser, vilket belyser Mitsubishi Forklift Trucks’ engagemang för att truckförarna alltid ska ha den bästa komforten – även under de längsta arbetspassen.

EDiA EX var en vinnare redan 2015 tack vare några banbrytande funktioner som Sensitive Drive System, utmärkt runt-om-sikt och dess mjuka, intuitiva körning.

360-gradersstyrning och enastående anpassning till olika laster och körförhållanden imponerade på juryn 2019, då EDiA EM fick en egen Red Dot-utmärkelse.

Det här senaste tillskottet på prishyllan följer efter The Archies utmärkelse i miljökategorin som EDiA XL förärades med i oktober 2022 under UK Material Handling’s prisceremoni, tack vare en mix av unik teknik, klassledande prestanda, samt tysta och utsläppsfria drift.

Vill du veta mer om EDiA XL och våra produkter - välkommen att kontakta oss!

Mitsubishi Forklift Trucks ingår i Mitsubishi Logisnext Europe (MLE). 
MLE är en internationell leverantör av materialhanteringslösningar med flera varumärken och verkar genom ett omfattande nätverk av oberoende återförsäljare och egna dotterbolag. MLE ingår i globala Mitsubishi Logisnext Co. Ltd (ML), med säte i Kyoto i Japan. ML är en av världens största tillverkare av industritruckar och finns i över 100 länder. Det ingår i koncernen Mitsubishi Heavy Industries – en världsledare inom tillverkning som ständigt strävar efter utveckling genom tekniska framsteg. 
Mitsubishi Forklift Trucks är synonymt med kvalitet, tillförlitlighet och valuta för pengarna. Genom innovativ design och toppmodern materialhanteringsteknik sätter vi en standard som definierar allt vi gör.