<img src="https://queue.simpleanalyticscdn.com/noscript.gif" alt="" referrerpolicy="no-referrer-when-downgrade">
Skip to content

Pressmeddelande

Nya uppdaterade AXiA EM är här

Mitsubishi Forklift Trucks lanserar ny högeffektiv modell av staplare med förarplattform

Kraftig konstruktion som garanterar långsiktig produktivitet

Mitsubishi Forklift Trucks har utökat sitt prisbelönta sortiment av lagertruckar med en ny modell av staplare med förarplattform som är robust och kompakt med många funktioner.

AXiA EM finns med lastkapaciteter på 1,2- och 1,6 ton, och är konstruerad för att erbjuda högeffektiv drift i olika tillämpningar, till exempel stapling i höglager, orderplockning och lagerhantering/-påfyllnad.

Faktum är att hela AXiA EM-serien har konstruerats för att maximera flexibiliteten och optimera produktiviteten, genom förstklassig ergonomi, exakt hantering, med en ytterst låg driftkostnad.

Trucken finns i tre olika utföranden: Fällbar förarplattform med fällbara sidoskydd, skyddad förarplattform med insteg från sidan eller skyddad förarplattform med insteg bakifrån. Alla tre modeller har utmärkt progressiv dämpning för att eliminera vibrationer och till staplarna med fast förarplattform finns det elmanövrerad justering för att passa enskilda förares vikt eller preferenser.

Ett stort utbud av olika stativ är tillgängligt för att passa alla tillämpningar. Duplex-stativ erbjuder lyfthöjder upptill 4 200 mm, medan Triplex-stativ erbjuder lyfthöjder upptill
5 400 mm.

Med Initiallyft kan AXiA EM användas som dubbelstaplare för högre effektivitet, med enastående markfrigång för smidig användning på ojämna golv.

AXiA EM levereras med blysyrabatteri eller inbyggt Li-Ion-batteri med möjlighet till snabbladdning, vilket gör den till en idealisk staplare för intensiva dygnet-runt-verksamheter där maximal drifttid krävs.

Jämn, exakt drift
AXiA EM har ett 4-punktschassi med drivsystem som håller trucken stabil för en jämn, stressfri drift som gör att föraren kan känna sig säker och minskar risken för olyckor och skador. 

ErgoSteer-manöverarmshuvud är robust och intuitivt att använda. Manöverarmshuvudet är skyddat mot fukt och damm som gör det idealiskt för alla tillämpningar. Det har beskrivits som ”marknadens mest ergonomiska manöverarmshuvud” och är konstruerat för att eliminera påfrestningar och belastningsskador, och inte trötta ut föraren som kan orsaka onödig och kostsam frånvaro.

För att maximera flexibiliteten har AXiA EM tre olika lägen. ”EASY” med långsammare acceleration och mjukare bromsning som är perfekt för ömtåligt gods eller oerfarna förare. ”ECO” optimerar kraftanvändningen för längre arbetspass med bibehållen hög prestanda. ”PRO” används för hög prestanda i intensiva verksamheter.

Controlled Cornering System bidrar till att undvika farligt snabba manövrar genom att tidigt känna av styrvinkeln och hastigheten, och minskar dynamiskt och progressivt hastigheten genom svängen för en jämnare, säkrare och mer följsam kurvtagning.

AXiA EM är konstruerad för hög produktivitet för att ge jämn, snabb och exakt hantering, så att föraren kan arbeta tryggt, säkert och produktivt. Samtidigt upprätthåller den kraftiga konstruktionen företagets nästan legendariska anseende med tillförlitlighet i de mest krävande tillämpningarna.

Mer information om AXiA EM och hela Mitsubishi Forklift Trucks sortiment hittar du på:

www.mitsubishi-forklift.se


Mitsubishi Forklift Trucks ingår i Mitsubishi Logisnext Europe (MLE).  
MLE är en internationell leverantör av materialhanteringslösningar med flera varumärken och verkar genom ett omfattande nätverk av oberoende återförsäljare. MLE ingår i globala Mitsubishi Logisnext Co. Ltd (ML), med säte i Kyoto i Japan. ML är en av världens största tillverkare av industritruckar och finns i över 100 länder. Det ingår i koncernen Mitsubishi Heavy Industries – en världsledare inom tillverkning som ständigt strävar efter utveckling genom tekniska framsteg. 
Mitsubishi Forklift Trucks är synonymt med kvalitet, tillförlitlighet och valuta för pengarna. Genom innovativ design och toppmodern materialhanteringsteknik sätter vi en standard som definierar allt vi gör.